Enginarın faydaları saymakla bitmiyor sevgili hanımlar. Bu nedenle de uzmanlar sık sık enginar tüketmemizi tavsiye ediyorlar. Ben de sizinle zeytinyağlı enginar tarifini paylaşmayı uygun gördüm. Bu tarif hem çok leziz, hem de çok hafif.
Gerekli Malzemeler:
- 5-6 adet temizlenmiş enginar
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 kutu konserve bezelye
Hazırlanması:
Temizlenmiş enginarları soğuk su ile yıkayın. Bir tencereye suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve limon suyunu alıp kaynatın. Havuç ve patatesleri temizleyip, küp küp kesin. Kaynayan suya enginarları ve diğer sebzeleri ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişmelerini sağlayın. Bunun yerine tercihinize göre hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Yumuşayan enginarları tekrar soğuk suya tutun ve dikdörtgen bir pişirme kabına dizin. Enginarların üzerine de bezelye ve diğer haşlanmış sebzeleri yerleştirin. Zeytinyağlı enginar yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder