1 Mart 2013 Cuma

Sebze Pastası

MALZEME (6 KİŞİLİK)
8 ADET HAZIR BAKLAVALIK YUFKA (25X35 CM BOYUTLARDA)
1 SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞ PATATES HARCI MALZEMESİ
4 ADET ORTA BOY PATATES 4-5 ADET PAZI YAPRAĞI 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ VEYA ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
HAVUÇ HARCI MALZEMESİ
3 ADET ORTA BOY HAVUÇ
2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KABAK HARCI MALZEMESİ
3 ADET İRİ BOY KABAK
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ DEREOTU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
1 KAHVE KAŞIĞI KREMA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜST MALZEMESİ
2 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ SUSAM
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PULBİBER
2 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ TULUM PEYNİRİ
6 ADET KİRAZ DOMATES
Sebze pastası
HAZIRLAMA
1. Dört baklavalık yufkayı aralarını erimiş tereyağ ile fırçalayarak üst üste koyun. En üst yüzeyi de yağlayın. Boylamasına ortadan ikiye bölün. Yağlanmış fırın kabına koyun.
2. Fırın kabını önceden 170-180° C kızdırılmış fırına verin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra yufkaların üstü nar gibi kızarınca tepsiyi fırından alın. Yufkaları çıkartın.
3. Aynı işlemleri kalan ikinci grup yufka için yapın.
PATATES HARCI HAZIRLAMA
1. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun, ezip püre haline getirin.
2. Patates püresine sütü, tuzu, sıcak suya batırılmış ve kıyılmış pazı yapraklarını, karabiberi, yağı katıp karıştırın.
HAVUÇ HARCI HAZIRLAMA
1.Havuçları rendeleyin. Tavaya koyun. Orta ateşte zeytinyağı İle karıştırarak öldürün. Limonu, tuzu, şerit şerit doğranmış etli kırmızı biberleri katıp karıştırın.
KABAK HARCI HAZIRLAMA
1. Kabakların uçlarını kesin. Yıkayıp rendeleyin ya da diş diş doğrayın. Tavaya koyun.
2. Orta ateşte zeytinyağı ilavesi ile karıştırarak Öldürdüğünüz kabaklara kremayı, ceviz İçini, limonu, kremayı, tuzu katıp karıştırın.
PASTAYI HAZIRLAMA
1. Birinci grup kızarmış baklavalık yufkaları alın. Servis tabağına koyun. Üzerine patates harcını yayın. Patatesleri ikinci grup kızarmış yufka grubu ile kapatın ve havuç harcını döşeyin.
2. Havuç harcını üçüncü grup yufka İle kapatın ve üzerine kabak harcını yayın. Kabak harcını da dördüncü grup yufka ile kapatın.
3. Pastanın üstünü listede verilmiş üst malzemesi ile istediğiniz şekilde süsleyin ve servis tabağını sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder