Ocakta Barbekü Edilmiş Pirzola
Yağmurlu bir gün barbekü planlarınızı alt üst ettiğinde ya da kış ortasında canınız yazı hatırlatan bir lezzet çektiğinde, bu pirzolaları anımsayın. Bu tarifin malzemeleri pirzola hariç büyük ihtimalle zaten elinizin altında bulundurduğunuz türden şeyler.
-Dört adet 300 gr’lık pirzola, her biri yaklaşık 2 cm kalınlıkta
-Tuz ve taze çekilmiş karabiber
-1/3 su bardağı domates salçası
-1/4 su bardağı Tavuk Suyu, hazır tavuk suyu veya su
-1 yemek kaşığı beyaz sirke
-1 yemek kaşığı esmer şeker
-2 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
-1/2 tatlı kaşığı sarmısak tozu
-1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
-Acı kırmızıbiber sosu (tercihe bağlı)
Hazırlanışı:
1• Pirzolaların suyunu kâğıt havluyla alın. Her iki tarafını bol tuz ve karabiberle sıvayın. Salçayı, tavuk suyunu, sirkeyi, şekeri, Worcestershire sosunu ve sarmısak tozunu küçük bir kapta, iyice karışana kadar çırpın.
2• Pirzolaları üst üste bindirmeden kolayca sığdırabileceğiniz (yaklaşık 30 cm çapında) bir tava seçin. Yağı tavada orta-yüksek arası ateşte kızdırın. Pirzolaları koyun ve alt tarafları kızarana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Eğer yağ sıçramaya başlarsa, ısıyı biraz azaltın. Pirzolaları ters yüz edin ve yine alt tarafları kızarana kadar, yaklaşık 4 dakika pişirin.
3• Salçalı karışımı tavaya dökerek, bir taşım kaynatın. Kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Sos, pirzolalara yapışacak kadar koyulaşana dek pişirin. Pirzolaları sosun içinde çevirdikten sonra tabaklara ya da tek bir servis tabağına aktarın. Sosun tadına bakın ve dilerseniz acı kırmızıbiber sosu, tuz veya karabiberle tatlandırın. Sosu kaşıkla etin üzerine aktardıktan sonra sıcakken servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder