1 Mart 2013 Cuma

Sebze Ruloları

MALZEME (4 KİŞİLİK)
2 ADET KEMER PATLICANI
2 ADET KABAK
6 ADET TAZE SOĞAN
6 ADET YEŞİL SİVRİ BİBER
250 GRAM DİL PEYNİRİ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMON
SOS MALZEMESİ
1 DAL TAZE KEKİK
1 DAL BİBERİYE
3 SAP TAZE NANE
3 SAP FESLEĞEN
5-6 ADET TANE KARABİBER
2-3 DİŞ SARMISAK
1 ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PULBİBER
1 KAHVE FİNCANI RENDELENMİŞ TULUM PEYNİRİ
SEBZE RULOLARI
HAZIRLAMA
1. Patlıcanları alacalı soyun. Boylamasına dilimleyip bol tuzlu suda bekletin. Kabakların da uçlarını kesin. Boylamasına dilimleyip tuzlayın.
3. Patlıcan ve kabak dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Ya fırında ya ızgarada ya da ocak üstü ızgara tavasında yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Taze soğanların sakallarını kesin. Yaklaşık bir karış boyunda kalacak şekilde saplarını kesin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp yeşil sivri biberlerle ızgarada pişirin.
5. Pişmiş patlıcan ve kabak dilimlerinin altlarına, parmak kalınlığında ve sebze dilimi genişliğinde birer parça dil peyniri koyup rulo yapın. Ruloları birbirine destek olacak şekilde, bir patlıcan bir kabak olmak üzere yan yana ve kat kat kayık servis tabağına dizin.
6. Ruloların bir yanına pişirilmiş taze soğanları diğer yanına yeşil sivri biberleri yerleştirdikten sonra üzerlerine tuz ve limon suyu gezdirin.
7. Çukur bir kap içine portakal suyunu koyun. Taze kekik ile biberiye yapraklarını, ince kıyılmış nane ve fesleğeni, ezilmiş sarmısağı, çekilmiş karabiberi, tulum peynirini ve kırmızı pul biberi katıp karıştırın. Hazırladığınız sosu patlıcan kabak ruloları üzerinde gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder