2 Mart 2013 Cumartesi

Testi Kebabı


Malzemeler
* 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 60 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı Sana
* Yarım çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 büyük domates(küp doğranmış)
* Tuz
* Üzerine kimyon-karabiber
Hamur için:
* l su bardağı un
* Yarım su bardağı su
Testi Kebabı
Testi Kebabı tarifi
1. Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır.Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.
2. Çömleğe Sana ve etleri koyun.Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır.Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın.Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz.
3. Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.
4. Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın.Yine ateşe oturtun.
5. Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin.Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın.Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin.Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.
testi kebabı testi kebabı nasıl yapılır testi kebabı yapılışı testı kebap desti kebabı testide kuzu eti testi KEBAB (CHICKEN) testi güvec tarifi TEBSİ KEBABIN PÜF NOKTASI HATAYA ÖZGÜ YEMEK ağızı hamur kapalı güveç yemekleri testi kebabı yozgat testi kebabinin tarifi testi kebabının yapılışı testi kebqbi resmi testı suyu neyle servıs testide kuzu kapama nasıl yapılır yozgat kebapları soğan kebabı nasıl servis yapılır oktay usta testi kebabı tarifi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder