1 Mart 2013 Cuma

Domatesli Dilim Nuar

MALZEME (6 KİŞİLİK)
6 DİLİM NUAR (PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLENMİŞ)
6 ADET RENDELENMİŞ DOMATES
1 BAŞ SARMISAK
1 ADET SOĞAN
8-10 İĞNE YAPRAK BİBERİYE
1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
8-10 ADET TANE KARABİBER
2 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
İKİ TATLI KAŞIĞI TUZ
1/2 DEMET MAYDANOZ VEYA FESLEĞEN
Domatesli Dilim Nuar
HAZIRLAMA
1. Tencereye zeytinyağını koyun. Orta ateşte yakmadan kızdırın.
2. Kızgın yağda nuar dilimlerini parti parti, altüst ederek nar gibi kızartın. Kızaranları yağını süzerek çıkartın. Tavada kalan kızgın yağa rendelenmiş domatesleri katın.
3. Domatesleri saldıkları suyu çeker gibi oluncaya kadar pişirdikten sonra tencereye kızarmış nuarları, ayıklanmış bütün soğanla sarımsak dişlerini, biberiyeyi, kekiği, tane karabiberleri, tuzu ve İki bardak sıcak suyu koyun. Tencere kapağı kapalı kaynamaya bırakın.
4. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın, yaklaşık bir buçuk, iki saat, kolayca bıçak sap-lanıncaya kadar nuarları pişirin.
5. Pişen nuarlan servis kabına bindirmeli olarak dizin. Domatesli nuar suyunu tel süzgeçten geçirip nuarların üzerine gezdirin. Yanında Semizotlu – Taze Fasulyeli Patates Ezme ile sıcak sıcak sofraya getirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder