1 Mart 2013 Cuma

Mantarlı Kuşkonmaz


MALZEME (4 KİŞİLİK)
1 DEMET KUŞKONMAZ
1 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
250 GRAM MANTAR
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 DEMET İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN VEYA FINDIK YAĞI
AKITMA (KREP MALZEMESİ)
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ADET YUMURTA
4 TATLI KAŞIĞI FINDIK YAĞI
1 KAHVE KAŞIĞI TUZ
Mantarlı Kuşkonmaz
AKITMA HAZIRLAMA
1. Çukur bir kap içinde sütü, unu, yumurtayı, bir tatlı kaşığı fındık yağını ve tuzu bir arada çırpıp bir bulamaç yapın.
2. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın. Bir tatlı kaşığı fındık yağı koyun ve tavaya bir kepçe bulamaç dökün. Tavayı sağa sola oynatarak bulamacı yayın. Altı kızarınca tersyüz edin. Bu şekilde üç akıtma elde edin.
KUŞKONMAZLARI HAZIRLAMA
1. Kuşkonmazların sert alt kısımlarını kesip atın. Harlı ateşte kaynayan bol tuzlu suda biraz yumuşayıp diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
2. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın, iki yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
3. Kuşkonmazları altüst ederek kızartın. Kızaranların yağını süzerek aiın.
4. Bir başka tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve ayıklanmış yıkanmış mantarları diri kalacak şekilde kavurun.
SERVİS
1. Akıtmaları rulo yapın ve parmak kalınlığında doğrayıp servis tabağına koyun.
2. Akıtmaların üzerine kuşkonmazları, mantarları ve şerit şerit doğranmış etli kırmızı biberi döşeyin.
3. Mantarları aldıktan sonra kalan yağa sütü koyup kaynatın. Kıyılmış maydanozları ekleyin ve karışımı kuşkonmazların üzerine gezdirip sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder