Güveçte Çin Eriştesi
Bu güvecin tavuk hariç tüm malzemeleri el altında bulundurulabilir. Erişte daha önceden pişirilemeyeceği için güveci işten eve geldikten 10 dakika sonra fırına verebilirsiniz. Zahmetsiz geçen 40 dakikanın sonunda yemeğiniz hazır olur.
-1 lt tavuk suyu
-300 ml’lik konsantre kremalı mantar çorbası
-1/2 kilo kemiksiz, derişiz tavuk budu ya da göğüs,
-1/2 cm’lik parçalara bölünmüş
-3 su bardağı dondurulmuş brokoli, doğranmış (bütün halinde değil)
-3 su bardağı çin eriştesi, iri bukleli ve yumurtalı
-1 su bardağı gravyer peyniri, iri rendelenmiş
Tercihe Bağlı Sos İçin:
-1/4 su bardağı ufalanmış ekmek veya panko
-1/4 su bardağı parmezan peyniri, rendelenmiş
-1 yemek kaşığı tereyağ, eritilmiş
Hazırlanışı:
Fırını önceden 205 derecede ısıtın.Tavuk suyu ve çorbayı orta boy bir tencerede çırparak karıştırın. Kaynayana kadar orta ateşte ısıtın. Bu arada tavuk ve brokoliyi 28×33 cm’lik güveçte (ya da fırın kabında) karıştırın. Erişteyi ve İsviçre ya da gravyer peynirini ekledikten sonra tüm malzemeler eşit şekilde yayılana kadar yeniden karıştırın. Çorba karışımını fırın kabına dökün ve sosu iyice yayabilmek için kabı sallayın. Kabın üstünü alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 30 dakika fırında pişirin.
Bu arada tercihe bağlı sos kullanıyorsanız ufalanmış ekmekleri, parmezan peynirini ve eritilmiş tereyağını, ekmekler eşit şekilde yağlanıncaya kadar karıştırın.Fırın kabının üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarın ve eğer kullanıyorsanız hazırladığınız sosu eriştenin üzerinde gezdirin. Eriştenin üstü kızarana ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha fırınlayın. Servis yapmadan önce 5 dakika dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder