MALZEME:
Kıvırcık Salatası 1 adet
Kırmızı Soğan 1 adet (küçük boy)
Taze Soğan 2 adet
Dere Otu 3 sap
Tere 5-6 sap
Kırmızı Turp 1 adet küçük boy
Fındık (kavrulmuş, kaim kıyılmış) 1 kahve fincanı
Tuz
Portakal Suyu 1 kahve fincanı
Worchestershire Sos 1 yemek kaşığı
Yoğurt 2 yemek kaşığı
Fındıkyağı veya Zeytinyağı 5 yemek kaşığı
Limon Suyu 1 yemek kaşığı
Tavuk Göğüs Eti 2 parça
Karabiber
Süt 1 kahve fincanı
Nar Taneleri 2 yemek kaşığı
Kıvırcık Salatası 1 adet
Kırmızı Soğan 1 adet (küçük boy)
Taze Soğan 2 adet
Dere Otu 3 sap
Tere 5-6 sap
Kırmızı Turp 1 adet küçük boy
Fındık (kavrulmuş, kaim kıyılmış) 1 kahve fincanı
Tuz
Portakal Suyu 1 kahve fincanı
Worchestershire Sos 1 yemek kaşığı
Yoğurt 2 yemek kaşığı
Fındıkyağı veya Zeytinyağı 5 yemek kaşığı
Limon Suyu 1 yemek kaşığı
Tavuk Göğüs Eti 2 parça
Karabiber
Süt 1 kahve fincanı
Nar Taneleri 2 yemek kaşığı
HAZIRLAMA:
Yıkanmış kıvırcık salatayı kabaca doğrayıp çukur bir kaba koyun. Üzerine ince piyaz doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış taze soğan, dereotu ve tereyi katın. Rendelenmiş turp, kaim kıyılmış fındık, tuz ve portakal suyunu ekleyin.
Worchestershire sosla çırpılmış yoğurdu, 3 kaşık fmdıkyağı ve limon suyunu gezdirdikten sonra tüm malzemeyi harmanlayın ve yeşillikleri salata servis
kabına yayın. Orta ateşte kızdırılmış bir kaba 2 kaşık fındıkyağı koyun. Şeritler halinde doğranmış tavuk etlerini kızgın yağda sote ederek pişirin ve üzerlerine süt, karabiber
ve tuzu ekleyin.
Pişmiş tavuk etlerini servis kabındaki yeşillikler üstüne çıkartın. Nar tanelerini serpiştirip salatayı servis yapın. Worchestershire sosu yerine sirke kullanabilirsiniz. Tavuk etlerinin üzerine isterseniz karabiber veya tarçın katabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder