Genelde meze gibi anılsa da son derece lezzetli bir et yemeği olan Arnavut ciğerini, sizde benim gibi bol kırmızıbiber ile sabah kahvaltılarında bile yemeğe doyamayanlardansanız buyurun tarifimize:
Malzemeler:
- 2 adet kuzu ciğeri ya da koyun, dana ciğeri
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,1 çay kaşığı tuz,
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 10 kaşık un
- 1 demet maydanoz
- 2 adet kuru soğan
Yapılışı:
- Ciğerleri zarlarından kurtararak küp küp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kabın içine koyduğunuz unun içine atarak iyice karıştırarak bütün ciğerlerin una bulanmasını sağlayın.
- Unladığınız ciğerleri bir süzgüye alın ve fazla unlarını süzgü yardımıyla eleyin.
- Teflon tavaya yağı koyun ve ocakta iyice kızdırdıktan sonra unlu ciğerleri tavaya atın fazla karıştırmadan kızartın.
- Kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla tavadan alın ve derin bir kabın içine koyun, üzerine baharat ve tuzunu ekip karıştırdıktan sonra kabın ağzını kapatarak ciğerleri dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada kuru soğanları ince uzun doğrayın ve tuzla ovarak yıkayın.
- Maydanozları yapraklarını elinizle koparak hazırlayın ve soğanların içine atın, üzerine de kırmızı ile tuzu ilave ederek karıştırın.
- Dinlenmiş olan ciğerlerinizi servis tabağına alın ve yanına soğan maydanoz karışımını koyun.
- Çok az tereyağı ve kırmızıbiberi ocakta bir cezve içinde kaynatın, servis tabağındaki Arnavut ciğerinin üzerine kızgın yağ ve kırmızıbiber ikilisini gezdirin.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder