1 Mart 2013 Cuma

Arnavut ciğeri


Genelde meze gibi anılsa da son derece lezzetli bir et yemeği olan Arnavut ciğerini, sizde benim gibi bol kırmızıbiber ile sabah kahvaltılarında bile yemeğe doyamayanlardansanız buyurun tarifimize: 
Malzemeler: 
  • 2 adet kuzu ciğeri ya da koyun, dana ciğeri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,1 çay kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 10 kaşık un
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
 
Yapılışı:
  • Ciğerleri zarlarından kurtararak küp küp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kabın içine koyduğunuz unun içine atarak iyice karıştırarak bütün ciğerlerin una bulanmasını sağlayın.
  • Unladığınız ciğerleri bir süzgüye alın ve fazla unlarını süzgü yardımıyla eleyin.
  • Teflon tavaya yağı koyun ve ocakta iyice kızdırdıktan sonra unlu ciğerleri tavaya atın fazla karıştırmadan kızartın.
  • Kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla tavadan alın ve derin bir kabın içine koyun, üzerine baharat ve tuzunu ekip karıştırdıktan sonra kabın ağzını kapatarak ciğerleri dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada kuru soğanları ince uzun doğrayın ve tuzla ovarak yıkayın.
  • Maydanozları yapraklarını elinizle koparak hazırlayın ve soğanların içine atın, üzerine de kırmızı ile tuzu ilave ederek karıştırın.
  • Dinlenmiş olan ciğerlerinizi servis tabağına alın ve yanına soğan maydanoz karışımını koyun.
  • Çok az tereyağı ve kırmızıbiberi ocakta bir cezve içinde kaynatın, servis tabağındaki Arnavut ciğerinin üzerine kızgın yağ ve kırmızıbiber ikilisini gezdirin.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder