1 Mart 2013 Cuma

Mantarlı Dana Fileto


MALZEME: (4 Kişilik)
Fındık yağı veya Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Dana Fileto 4 parça (200′er gr.)
Sarımsak 2-3 diş
Arpacık Soğan 8-10 adet
Mantar 250 gr.
Beyaz Şarap 1.5 çay bardağı
Kavrulmuş Fındık Unu 1 su bardağı
Defne Yaprağı 2 adet
Karabiber
Sek Kırmızı Şarap 1 çay bardağı
Tuz
Taze Kekik Dalı 1 sap
dana fileto
HAZIRLAMA:
Fileto Etler
Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üstünde kızdırıp 1 kahve fincanı fındık yağı koyun.
Kızgın yağda fileto etleri alt üst ederek kızartın. Kızaran etleri az derin bir tencereye çıkarın. Etleri kızarttığınız kızgın yağlı tavaya, sarımsak dişlerini, arpacık soğanları, ayıklanmış yıkanmış ve kabaca doğranmış mantarları katın. Karıştırarak tüm malzemeleri 3-5 dakika kavurun ve beyaz şarabı fındık ununa katın. Birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Beklemeye alın.
Az derin bir tencereye çıkardığınız kızarmış etlerin üzerine defne yaprakları, karabiber ve sek kırmızı şarabı koyun. Tencereyi, kapağı kapalı, orta ateşte kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Pişirmeyi kısık ateşte yaklaşık 1 saat, etlere kolayca bıçak saplanıncaya kadar sürdürün. Etler pişince tencereye, tavadaki şaraplı mantar fındık karışımını ve tuzu katın. Tüm malzemeyi birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Etleri servis tabağına çıkartın. Üzerine yeşillik ve mantarlarla süsleyin. Servis yapın.
Tencerede pişirilen etlere birkaç damla sakızı, 2 tatlı kaşığı kimyon veya köri, 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke katarsanız, Ege mutfağının güzel bir uygulamasını elde etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder