1 Mart 2013 Cuma

Hindi Fileto Güveç


MALZEME: (5 Kişilik)
Soğan 1 adet orta boy
Sarımsak  3 diş
Maydanoz 1/2 demet
Ada Çayı Yaprağı 5-6 adet
Kereviz Yaprağı 2 sap
Kavrulmuş Fındık Unu 1 su bardağı
Fındık yağı veya Zeytinyağı 3 kahve fincanı
Dilimlenmiş Hindi Fileto (göğüs eti) lkg.
Otlu Peynir 100 gr.
Un 1 çay bardağı
Et Suyu 2 su bardağı
Tuz
Karabiber
Tereyağı 1 çay bardağı
Hindi Fileto Güveç
HAZIRLAMA:
Soğan, sarımsak, maydanoz, adaçayı, kereviz yaprakları ve fındıkları 1 kahve fincanı fındıkyağı ilavesi ile mikserden geçirin. Yarısını toprak veya cam bir fırın kabının dibine
yayın. Tavayı orta ateşte 2 kahve fincanı fındık yağı koyup ısıtın. Kızgın yağlı tavada unlanmış ve fazla unları silkelenmiş filetoları alt üst ederek kızartın. Kızaranları çıkarıp yağ
emici kağıt üstüne alın.
Kızarmış hindi dilimlerini harç döşenmiş fırın kabına alıp kalan harcı ve otlu peyniri üzerine yayın. Et suyunu, tuzu, karabiberi ve tereyağını da ekleyip fırın kabını folyo ile örtün.
Önceden 200° C’de ısıtılmış firma verin. Yaklaşık 45 dakika pişirmeden sonra folyo kağıdı alın. Kabı tekrar, etlere kolayca bıçak saplanıncaya kadar pişirmeyi (yaklaşık 10-15 dakika) sürdürün. Hindi etlerini servis tabağına çıkarın. Üzerini kıyılmış maydanoz, adaçayı gibi yeşilliklerle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder