1 Mart 2013 Cuma

Kızarmış Tatlı Tavuk


Kızarmış Tatlı Tavuk
Malzemeleri önceden hazırlanıp, tavada kavurma yöntemi kullanılan bu tarif öyle çabuk pişer ki, kendinize bu sırada bir çanak pilav bile hazırlayabilirsiniz. Pilavınız tavuk hazır olana dek soğumadan bekleyebilir.
-3 yemek kaşığı portakal suyu
-1 yemek kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı şeker
-350 gr kemiksiz, derişiz tavuk göğsü, 1/2 cm kalınlıkta şeritler halinde doğranmış
-1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam yağı ya da acı susam yağı (tercihe bağlı)
-1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
-3 adet yeşil soğan, temizlenmiş, kıyılmış
-1 yemek kaşığı taze zencefil, kıyılmış
-3 diş sarımsak, dövülmüş
-1 kereviz sapı, temizlenmiş ve çapraz olarak 1/2 cm kalınlıkta doğranmış
Hazırlanışı:
1• Portakal suyunu, soya sosunu ve şekeri küçük bir kâsede, şeker çözülene dek karıştırın. Tavukların suyunu kâğıt havluyla alın. Kuruladığınız tavukları bir kabın içinde çevirerek, eğer kullanıyorsanız susam yağına iyice bulayın.
2 Bitkisel yağı (30 cm’lik) büyük bir yanmaz tavada yüksek ateşte, yağ incelip cızırdamaya başlayana kadar kızdırın. Yeşil soğanı, zencefili ve sarmısağı tavaya ekleyin ve sarımsağın kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin. Tavuğu ilave edin ve her tarafı hafif kızarana kadar, yaklaşık 2 dakika çevirerek pişirin. Kerevizi tavaya alıp 3 dakika pişirin.
3• Soya soslu karışımı tavaya aktarın, bir taşım kaynatın ve sıvı buharlaşıp tavuk ve sebzeleri kaplayacak koyulukta bir kıvama ulaşana kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder