Sarmısaklı Patates Püresi
Konu patates püresi olunca iki ayrı akımdan bahsetmek mümkün. İnsanların yarısı pürüzsüz ve ipeksi kıvamlı patates püresi sever. Susan ise biraz pütürlü kıvamı tercih ediyor. Pürenizin pürüzsüz olması için el blenderi, pütürlü olması için ise patates ezicisi kullanın.
-2 büyük fırın patatesi (yaklaşık 750 gr)
-Tuz
-10 diş sarımsak, doğranmış
-1/2 su bardağı süt ya da light krema
-4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, küçük parçalara bölünmüş
-Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, yıkayın. 5 cm kalınlıkta keserek su dolu 2 litrelik bir tencereye alın. Tencereye bir tutam tuz ile sarımsakları ekleyin. Bir taşım kaynatın. Patatesleri bıçak ucu girecek ama dağılmayacak kadar yumuşayıncaya dek, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Gereğinden fazla haşlamayın.
Suyunu boşaltıp, patateslerle sarımsakları yeniden tencereye alın. Üstünü kapamadan 2-3 dakika soğutun. Sütü ve tereyağını tencereye ekleyin ve tereyağı eriyene dek kısık ateşte ısıtın. İstediğiniz gibi pürüzsüz ya da pütürlü kıvamı elde edene kadar tencerenin içindekileri tel çırpıcı ya da el mikseri ile çırpın ya da patates ezicisiyle ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder