Sevdiklerinize bu akşam ziyafet çekmek ister misiniz? Çok seveceğiniz bir yemek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün ziyafetimizin ana yemeği fırında kuzu budu olacak. Hazırsanız hemen başlayalım
Gerekli malzemeler:
- 1 adet kuzu but (davetli sayısı kadar el büyüklüğünde bölünmüş)
- 3 adet bütün kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 10 adet ceviz büyüklüğünde patates
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
Öncelikle kuzu etlerini yıkayın ve suyunu süzün. Suları süzülünce etleri, zeytin yağını, doğramadan soğanları bir tencereye alın ve arada bir karıştırın. Suyunu salıp çekmesi için tencerenizin ağzını kapalı tutun. Suyunu çekmek üzere olan etler hemen hemen pişmiş olacaktır. Bu işlemden hemen sonra etleri fırına dayanıklı kaba alın. Üzerine ve aralarına tane karabiber ile sarımsakları yerleştirin. Tencerenin içinde kalan et suyuna tuz ekleyin ve fırın kabına aktarın. (Bu suyu aktarırken bir süzgeçten geçirmenizde yarar var). Patatesleri soyun, yaklaşık 1 lt kaynamış su ekleyerek haşlanana kadar ocağa alın. Bu aşamada patatesleri de etlerin olduğu kaba alın. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatarak 200 dereceye ayarladığınız fırında 45 dakika pişirin. Yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder