MALZEME: (2 Kişilik) Harç
Tereyağı 150 gr.
Mantar 100 gr.
Sarımsak 2 diş
Fındık (kavrulmamış,
dilinmiş) 1 su bardağı
Tavuk Jambon (ince dilimlenmiş) 50 gr.
Worchestershire Sos 1 yemek kaşığı
Tuz
Toz Beyaz Biber
Dil Peyniri (rendelenmiş) 50 gr.
Sos
Kırmızı Soğan 1 adet orta boy
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Un 1 su bardağı
Süt 1 su bardağı
Et Suyu 1 su bardağı
Beyaz Şarap 1 çay bardağı
Krema 1 yemek kaşığı
Konyak Şeker Yanığı 1 tatlı kaşığı
Fındık (kavrulmamış, kaim kıyılmış) 1 su bardağı
Muskat Cevizi (kıyılmış) 1 Adet
Tuz
Toz
Beyaz Biber
Bonfile 2 dilim
Fındık yağı veya Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Tost Ekmeği 4 dilim
Elma 1 adet
HAZIRLAMA:
Harç
Tavaya tereyağını koyun. Orta ateşte kızdırın. Kızgın yağda yıkanıp doğranmış mantarları, rendelenmiş sarımsaklarla birlikte karıştırarak kavurun. Mantarlarla, fındık, kibrit gibi doğranmış jambon dilimleri, Worchestershire sosu, tuz ve biberi katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Karışıma en son rendelenmiş dil peynirini ekleyip karıştırın. Harcı hazır edin.
Sos
Rendelenmiş kırmızı soğanı 2 kaşık tereyağı ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun.
Geniş yüzeyli bir başka tavada unu orta ateşte karıştırarak hafif sararıncaya kadar kavurun.
Una azar azar sütü ve et suyunu katıp, yedirin. Diğer sos malzemeleri ile kavrulmuş
soğanı ekleyip birkaç taşım kaynatın. Sosu hazır edin. Bonfile dilimlerini, üzerine bez veya kağıt koyarak dövün. Yaklaşık 3-5 mm kalınlığına gelinceye kadar inceltin. Bonfile dilimlerinin orta kısımlarına hazırladığınız harcı taksim edin. Düzelterek harca silindir şekli verin. Bonfile dilimlerinin yanlarını kaldırarak harcın üstüne kapatın. Açılmamaları için
kürdanla tutturun. Geniş yüzeyli bir tavada fmdıkyağını orta ateşte kızdırın. Bonfile sarmaları kızgın yağda alt üst ederek kızartın. Servis tabağına tost ekmeği dilimlerini dizin. Kızarmış bonfileleri ortadan verevine kesip yıldız şeklinde tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerlerine de kaynamış sıcak sosu gezdirin ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Worchestershire sos bulamazsanız,yerine sirke kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder