1 Mart 2013 Cuma

Etli Kabak Dolması Tarifi


Kabak dolması bence diğer dolma türleri arasında çok hafif ve çok daha lezzetli oluyor. Tabi bu benim tercihim. Siz de kabak dolması sevenlerdenseniz, tarifimiz ilginizi çekecektir.
Gerekli Malzemeler:
  • 10 adet kabak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 150-200gr kıyma
Etli Kabak Dolması Tarifi
Yapılışı :
Öncelikle kuru soğanı ve maydanozları doğrayın ve pirinci yıkayarak hazırlayın. İç malzemenin tamamını iyice karıştırın. Bu arada kabakları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kabakları isteğinize bağlı olarak çizgili ya da düz soyun, içlerini oyun ve yıkayın. Oyulmuş kabakların içlerini hafifçe tuzlayın.
Diğer yandan, hazırladığınız iç malzemesini kabaklara doldurmaya başlayabilirsiniz ancak kabakların üzerlerinde bir domates dilimi sığacak kadar boşluk bırakmaya dikkat edin. Birer dilim domatesle kabak dolmalarının üzerini kapatın. En üste kabaklardan çıkan tepe kısımlarını şapka gibi kapatabilirsiniz. Dolmaları yayvan bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizi. Üzerlerine kaynar suda erittiğiniz yarım kaşık salçayı gezdirin. Tencereye iki parmak kadar kaynar su ilave edin ve düşük hararetli ateşte yarım saat kadar pişirin. Kabak dolmaları servise hazırdır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder