1 Mart 2013 Cuma

Dana Rosta Tarifi


Malzemeler
750 gram Dana Nuar
Yarım Çay Bardağı zeytinyağ
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 tane Soğan
1 tane Havuç
1 Çorba Kaşığı salça
1 Çorba Kaşığı Un
5 Su Bardağı Et suyu veya Su
1 Demet Maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılısı:
* Kızartma tenceresine yarım çay bardağı zeytin yağını dökün ve ocağa koyun.
* Etlerinizi tuzlayın, biberleyin ve kızartın.
* Tencerenin içinden kızarmıs etleri aldıktan sonra, tencerede kalan yağa tereyağını da ekleyin ve içine doğranmıs soğanı ile kare kare doğranan havuçları ve salçayı ekleyin.
* 3 dakika tencere içindekileri kavurun.
* Tencerenin içine yavaçca un ve et suyunu ilave ederek karstırın.
* Etide tencereye ekleyin ve maydanozları üzerine serpin.
* Et kaynarken üzerine beyaz köpükler çıkacaktır bunları kevgir ile temizleyin.
* 1 saat pismeye bırakın.
* Servis tabağına tenceden pisen etleri alın ve patates püresi ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder