Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan mantının değişik bir versiyonu ile birlikteyiz. Mantı çorbası da denilen tarifi denedikten sonra vaz geçemeyeceksiniz.
Gerekli Malzemeler:
hamuru için malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ılık su
- iç malzemeleri:
- 400 gr kıyma
- 4 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- çorba malzemeleri:
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı unu, 1 yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Ilık suyu da yavaş yavaş ilave ederek sert bir hamur elde edin. Siz mantının iç malzemesini hazırlarken, hamurunuzu da üzeri kapalı olarak bir süre dinlendirin.
İç malzemenin yapılışı:
4 soğanı rendeleyin ya da rondodan geçirin. Soğana 400 gr kıymayı, 1 tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı karabiberi ve tercihinize bağlı olarak biraz da kırmızıbiberi ilave edip, karıştırın ve köfte harcı gibi yoğurun.
Mantıların yapılışı:
Yoğurduğunuz hamuru iki beze haline getirin. Bezeleri yarım mm kalınlığında, ince bir şekilde açın. Açtığınız mantı hamurunu 1-1.5 cm’lik kareler halinde kesin. İçlerine kıymalı harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın.
Mantı çorbasının hazırlanması:
Diğer yandan, 2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını derin bir tencereye koyun. Tereyağı eriyince içine 1.5litre kaynamış suyunuzu ve 1 tatlı kaşığı tuzunuzu da ilave ettikten sonra, ocakta kaynamakta olan suyunuzun içine mantılarınızı da ilave edin. Mantılar pişene kadar tencerenin ağzını hiç kapatmayın ve tahta bir kaşıkla 1-2 kez karıştırın ki yapışmasınlar. Mantılar pişince tencerenin altını kapatın. Hamur olmaması için 2 bardak soğuk su ilave ettiğiniz mantı çorbanızı sarımsaklı yoğurt ve sumak ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder