1 Mart 2013 Cuma

Hamsi Kuşu


MALZEME: (4 Kişilik)
Hamsi 500 gr.
Soğan 3 adet, orta boy
Maydanoz 1 demet
Tuz
Karabiber
Mısır Unu 2 çay bardağı
Kavrulmuş Fındık Unu 2 çay bardağı
Fındıkyağı veya Zeytinyağı 1 su bardağı
Yumurta 3 adet
Hamsi Kuşu
HAZIRLAMA:
Hamsilerin kafalarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Açarak fileto haline getirin. Tuzlayıp süzgeçte süzülmeye bırakın. Soğanları diş diş doğrayın. Çukur bir kaba koyun. Üzerine kıyılmış maydanozları, tuzu ve karabiberi katıp karıştırarak bir harç hazırlayın. Bir adet hamsi filetoyu açık ve sırt kısmı alta gelecek şekilde avucunuza alın. Üzerine 1-2 kaşık soğanlı harç koyun. Harcın üstünü ikinci bir hamsi fileto ile kapatın.
Hafif sıkıştırın ve böylece “hamsi kuşu”nu elde edin. Mısır unu ve fındık ununu bir kapta karıştırın. Fındıkyağını, orta ateşte, yakmadan kızdırın.
Hamsi kuşlarını, önce un karışımına, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda alt üst ederek kızartın. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine alın. Kızarmış hamsi kuşlarını, yeşilliklerle birlikte yenmek üzere, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder