1 Mart 2013 Cuma

Ali Nazik Kebabı


Malzemeler:
1 kilogram patlıcan
500 gram yoğurt
250 gram kıyma
1 baş soğan
3-4 adet yeşil sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
Birer yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
1çay kaşığı kırmızı veya pul biber ve tuz
 
Yapılışı:                    
1.         Patlıcanlar közlenir. Soğuyunca kabukları soyulur. Tahta üzerinde ince ince doğranır. Servis yapılacak kaba (sofraya getirmeye müsait cam kapaklı bir tencere veya küçük bir cam tepsi) yerleştirilir.
2.         Bir baş soğan ve kıyma, sıvıyağda biraz kavrulur. Üzerine ince doğranmış sivri biber kabukları soyulup ince doğranmış domates, biraz tuz katılarak kavurmaya devam edilir. Malzemeler birbirine harmanlanıp piştikten sonra patlıcanların üzerine dizilir.
3.         Biraz tuzla dövülmüş sarımsak ve yoğurt, karıştırılarak üzerine dökülür.
4.         Kızdırılmış biberli yağ, yoğurdun üzerine gezdirilir. Sıcak servis ya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder