1 Mart 2013 Cuma

Havuçlu Kereviz Salatası


Kerevizi çok sık tüketmemiz gerektiğini, sağlık açısından bunun çok önemli olduğunu uzmanların sık sık vurguladıklarını biliyorsunuz sevgili hanımlar. Şimdi paylaşacağımız kereviz ve havuç ile yapılan şık salata, kereviz tariflerine iyi bir alternatif olabilir. Hepinize kolay gelsin.
Gerekli Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kereviz
  • 4 adet ince havuç
  • 15 adet küçük arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3-4 adet portakalın suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 220 gr konserve mısır
üzerine;
  •  kereviz yaprakları
  • mısır taneleri
Havuçlu kereviz salatası
Yapılışı:
Arpacık soğanlar, sarımsaklar ve zeytinyağını ocağa koyun ve kavurmaya başlayın. Temizlenmiş ve küp küp doğranmış havucu tencereye ilave edin. Aynı şekilde patatesleri de temizleyip küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Sıra geldi kerevize; kerevizi de tıpkı patatesler gibi soyup doğrayacağız ama kereviz çok çabuk kararan bir sebze olduğu için hiç bekletmeden tencereye almak gerekiyor. Malzemelerin üzerine 1 limon suyu sıkın. Yaklaşık 10 dakika kadar tüm malzemeyi yüksek ısıda kavurun ve üzerlerine portakal suyunu ilave edin.
Malzemeyi patatesler yumuşayana kadar kısık ateş üzerinde pişirmeye devam edin. Pişen salataya tuzunu ilave edip soğuması için bir süre bekletin. Soğuyan salata artık servise hazırdır. Bu aşamada salatanızı mısır taneleri ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder