Ciğer Ezme
MALZEME: (4 Kişilik)
Tavuk veya Ördek Ciğeri 250 gr.
Tavuk Göğüs Eti (kemiksiz) 1 parça
Haşlanmış Yumurta Sarısı 3 adet
Fındık (kavrulmuş, kaim kıyılmış) 1 çay bardağı
Fındıkyağı veya Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Bayat Ekmek İçi (ufalanmış) 4 dilim
Limon Suyu 1 yemek kaşığı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Kırmızı Pul Biber 1 tatlı kaşığı
Tuz
HAZIRLAMA:
Tavuk ciğerlerini ve kemiksiz tavuk göğüs etini birlikte
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış tavuk ciğerlerini, tavuk göğüs etini ve yumurta sarılarını blendere koyun.
Üzerlerine, diğer malzemeleri ekleyin ve karışım sertse süt, fazla yumuşaksa ekmek içi katarak, ekmeğe sürülebilir bir kıvam oluşturuncaya kadar blenderde karıştırın.
Tavuk ciğerlerini ve kemiksiz tavuk göğüs etini birlikte
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış tavuk ciğerlerini, tavuk göğüs etini ve yumurta sarılarını blendere koyun.
Üzerlerine, diğer malzemeleri ekleyin ve karışım sertse süt, fazla yumuşaksa ekmek içi katarak, ekmeğe sürülebilir bir kıvam oluşturuncaya kadar blenderde karıştırın.
Rakı sofraları için iyi bir meze olabileceği gibi, kokteyller ve büfeler için cipsle servis yapılabilir,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder