1 Mart 2013 Cuma

Baharatlı Karides


Baharatlı Karides
Kabuklarını (bahse değmeyecek kadar çok kez) yanlışlıkla yemiş olsa da, Susan’ın birçok tariften daha az zahmetli ve dolayısıyla mahvedilme ihtimali daha düşük olan bu yaz yemeğine düşkünlüğü devam ediyor.
-1 küçük sarı soğan, ortasından dört parçaya bölünmüş
-1 limon, dilimlenmiş
-10 diş sarımsak
-1/4 su bardağı tuz
-1 yemek kaşığı kereviz tohumu
-1  yemek kaşığı hardal tohumu (tercihe bağlı)
-2 tatlı kaşığı bütün karabiber tanesi
-1 tatlı kaşığı bütün karanfil
-1/2 tatlı kaşığı arnavut biberi
-1 kilo iri karides (40-50 tane)
Hazırlanışı:
1• Karides hariç tüm malzemeleri 4 litrelik bir tencereye koyun. İçine 2 litre su ekleyin. Bir taşım kaynatıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirin.
2 Karidesi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. 4 dakika dinlendirin. Bekletmeden suyunu boşaltıp, servis kabına aktarın. Sıcakken ya da oda sıcaklığında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder