Sizi bilmem ama ben poğaçayı her malzeme ile yapıp ve çok severek yiyenlerdenim. Eğer siz de benim gibiyseniz, poğaçalarımızı bu defa kıymalı harç ile yapıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.
Gerekli Malzemeler:
Hamuru için:
- 5-6 tane patates
- 250 gr margarin
- 40 gr yaş maya
- Tuz
- Alabildiği kadar un
İç malzemeleri:
- Yarım kg kıyma
- 2 küçük boy kuru soğan
- 1,5-2 yemek kaşığı salça
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz
- 2 yumurtanın sarısı
ve üzerine;
- Susam veya çörek otu
Yapılışı :
Hamur malzemelerinden biri olan patatesleri haşlayın, soğutun ve bir yoğurma kabı içinde püre haline getirin. İçerisine erimiş margarin (ılınmasını bekledikten sonra), ılık suda eritilmiş maya, tuz ilave edin ve ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edince, hamuru mayalanması için bekletin.
Bu arada iç malzemesinin hazırlığına başlayabilirsiniz. Kıyma, soğan ve salçayı çok az sıvı yağda iyice kavurun. Altını kapattıktan sonra malzemeye maydanozu ilave edin.
Mayalanma süreci tamamlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alarak tezgah üzerinde elinizle yuvarlak açın. Ortasına kıymalı iç malzemeden koyun ve bir ucunu poğaça şeklinde katlayarak kapatın. Kıymalı poğaçaları tepsiye yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınızı fırına vermeden önce isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder