Tüm Türk sofralarının vazgeçilmez yemeği pilavı, bu defa biraz daha farklı pişirelim. Pilava kuş başı et ve nohut da ilave ederek, çok güzel bir lezzet yakalayacaksınız.
Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 gr kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kaynamış su
- tuz
- bir miktar doğranmış maydanoz
Hazırlanması:
Nohutlu ve etli pilav yapmaya karar verdiyseniz, nohutu bir gece önce bir tencerede, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilavesi ile bir taşım kaynatın ve bırakın ertesi sabaha kadar yumuşasın. Ertesi gün pilav yapımına geçebilirsiniz. Bunun için eti ve nohutu birlikte 2 bardak su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav için gerekli olan pirinci yıkayıp suyunu süzdürün. Üzerine tuzlu ılık su ilave ederek 20 dakika kadar bekleyin ve tekrar yıkayın. Bir pilav tenceresinin içinde tereyağı eritin. Tencereye pirinçleri de koyun ve bir kaç dakika kadar kavurun. Başka bir yerde pişen et-nohut karışımını derin bir tencereye düzgünce yayın. Üzerine pirinç, su ve tuz ilave edin ve bir taşım hepsini birlikte kaynatın. Ocağınızı kısık ateşe alıp, pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı hiç karıştırmayın ki, etler ve nohutlar en altta kalsın. Pişirme işlemi bittikten sonra, geniş bir servis tabağına ters çevirdiğiniz pilav, servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder