Peynirli poğaça tarifini daha önce paylaşmıştık. Bu defa sunumu açısından biraz farklı bir poğaça yapacağız. Değişiklik arayan hanımların ilgisini çekecek tarifimize mutlaka göz atın.
Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1/2 litre ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 paket eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurtanın sarısı
- 3 yumurtanın beyazı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İç Harcı:
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 yumurtanın beyazı
- 1/2 demet maydanoz
- arzunuza göre sucuk, salam vs.
ve üzeri için:
- 2 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
1/2 lt sütten bir kasesini alın ve mayayı sütün içinde eritin.Erimiş maya, kalan süt, tereyağ ya da margarin, yoğurt, yumurta, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerine nemli bir bez örterek serin yerde 1 saat kadar dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar aldığınız hamuru avuç içi kadar açın. Orta kısmına iç harcından koyup ağzını pide gibi açık kalacak şekilde büzün. Poğaçalar pişerken de ağızları açılır. Bunun için çok fazla açık bırakmasanız da olur. Fırın tepsilerinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Poğaçalarınızı tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder