MALZEME
1 KİLO MÜREKKEP BALIĞI (SUBYE)
1 ADET SOĞAN
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
1/2 DEMET SEMİZOTU
3 YUMURTANIN SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI LİMON
1 TATLI KAŞIĞI KİRMİZİ PULBİBER
1 KİLO MÜREKKEP BALIĞI (SUBYE)
1 ADET SOĞAN
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
1/2 DEMET SEMİZOTU
3 YUMURTANIN SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI LİMON
1 TATLI KAŞIĞI KİRMİZİ PULBİBER
HAZİRLAMA
1. Mürekkep balıklarının kafalarını gövdelerinden ayırın. İç organlarını çıkartın. Derilerini yüzün. Baş kısımlarının dişlerini, vantuzlarını, gözlerini temizleyin. Gövdelerini bir parmak kalınlığında halka halka, baş kısımlarını kuşbaşı doğrayın. Yıkayıp kulaklı tencereye koyun. Üzerine ayıklanmış İkiye bölünmüş soğanı katın. Zeytinyağını gezdirin. Tencereyi kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Mürekkep balıkları kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde suyunu kontrol edin.
4. Bir başka kap içinde yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın. Kıyılmış semizotlarım katıp karıştırın.
5. Tencereyi ocaktan alıp kaynamasını giderin ve semizotlu yumurtaları katıp karıştırın. Tuzunu tadarak kontrol edin. Subye bünyesindeki suyu salmamışsa tuz takviyesi yapın.
6. Yemeği servis tabağına aktarıp üzerine pul biber gezdirerek sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder