1 Mart 2013 Cuma

Soğanlı Ekmek Tarifi


Sofralarında hem geleneksel hem de değişik lezzetlere yer vermekten hoşlanan hanımların gözdesi lezzetlerden birini daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Soğanlı ekmek tarifi vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında olacak.
Gerekli Malzemeler :
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 corba kasigi sirke
  • 4 su bardagi un
  • 1/2 su bardagi dogranmis sogan
  • 5 dis sarimsak
  • 1/2 demet maydanoz
Soğanlı Ekmek
Hazırlanışı:
Soğanlı ekmek yapımına öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek başlayın. 10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışıma sırasıyla tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru, mayalanıp yaklaşık iki katına çıkması için 1 saat bekletin. Bu arada bir tencerede margarini, soğanı, sarımsağı ve maydanozu kavurun.
1 saat sonunda kabaran ekmek hamurunu merdane yardımı ile açın. İçine kavurduğunuz harçtan koyup, rulo şeklinde sararak, ters çevirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 260 dereceye fırında, soğanlı ekmekler altın sarısı renk alana kadar pişirin. Yüksek harlı ısıda pişmesi soğanlı ekmeği daha lezzetli yapıyor. Fırından çıkardığınız sıcak ekmeklerinizin üzerine (tercihinize göre) tereyağ ya da margarin sürerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder