1 Mart 2013 Cuma

Kolay Elmalı Kurabiye Yapılışı


Elmalı kurabiye, hem çocukların hem de biz büyüklerin çok sevdiğimiz kurabiyelerden biri olarak hepimizin defterinde olması gereken tariflerden biri. Şimdi elmalı kurabiyeyi çok kolay yapacak, keyifle tüketeceksiniz.
Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 250 gr’lık 2 paket eritilmiş ttereyağ
  • 1 paket karbonat
  • 1/2 limon
İç Malzemesi:
  • 5–6 adet ekşi elma
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Kolay Elmalı Kurabiye
Yapılışı:
İşe elmaları rendeleyerek başlayın. Elmaların içine şekeri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirme işlemi yapın. Elmalara ocaktan indirmeye yakın toz tarçın ve ince dövülmüş cevizi ilave edin. Elmalı cevizli harcı bir kenarda soğumaya bırakın.
Harç soğumakta iken siz hamuru hazırlamaya başlayın. Bunun için erimiş ve ılınmış tereyağ ve yoğurdu karıştırma kabına alın. Karbonatı elinizde limon suyu ile kabartın ve malzemelere ilave edin. Son olarak aldığı kadar unu eleyerek malzemelere ekleyin ve yoğurun. Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde 10-15 dakika kadar dinlenmesini bekleyin ve ardından 8 parçaya ayırın. Unlu zeminde parçaları yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yufkaları tekrar 8 parçaya ayırın ve geniş kısımlarına elmalı harçtan koyarak muska böreği sarar gibi sarın. (Kurabiyenizi başka şekillerde de yapabilirsiniz.) 180 dereceye ayarlı fırında pişen elmalı kurabiyeleri pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder