1 Mart 2013 Cuma

Çökertme kebabı


Patates ile yapılan yemekleri sever misiniz? Ben çok severim, işte onlardan biri de çökertme kebabı. Bu kebabı pişirin ve hem patatesin hem de etin tadına doyun. Benden söylemesi…
Gerekli malzemeler:
  • Yarım kg bonfile
  • 5 adet patates
  • 50 gr tereyağı
  • 200 gr yoğurt
  • 1 demet roka
  • 4 diş sarımsak
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • kimyon
  • nane
  • sıvı yağ
çökertme kebabı
Yapılışı:
İlk olarak patesleri soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Patatesleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve suyunu süzün. Kızgın yağda patatesleri kızartın, fazla yağını alması için kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Sıra geldi bonfileye… Bonfileyi de uzun ince parçalar halinde (jülyen) kesin. Yağsız teflon tavada iyice soteleyin. Ateşten aldığınız bonfileye tereyağını ve baharatları ilave edin. Başka bir yerde sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Artık servis aşamasına geçebilirsiniz. Servis tabağını hazırlarken ilk önce patates ile yaptığınız tabanı, üzerine bonfile soteyi ve en üstüne de sarımsaklı yoğurdu yerleştirin. Bu yemeği roka ile servis yapabilirsiniz. Arzunuza göre yoğurdun üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber de dökebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder