1 Mart 2013 Cuma

Patlıcan Oturtması


Malzemeler: 
•          200 gram kıyma
•          4 büyük patlıcan
(4-5 cm. kalınlıkta dilimlenmiş)
•          1 çay bardağı sıvı yağ
(patlıcanı kızartmak için)
•          1 baş soğan
(ince dilimlenmiş)
•          2 çorba kaşığı margarin
•          4 domates (dilimlenmiş)
•          4 adet yeşilbiber (halka halka doğranmış)
•          tuz, karabiber
•          1 su bardağı su
 
Yapılışı:
1-         Bir tencereye yağ ve soğanlar konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma, tuz, karabiber İlave edilir. Hepsi birlikte tekrar kavrulur. I
2-         Domatesler ilave edilerek sularını çekinceye kadar pişirilir.
3-         Patlıcanlar tavada hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartılır. Yağı süzülerek düz bir tencere ve¬ya tepsiye alınır.
4-         Kıyma, patlıcanların üzerine döşenir. Üzerlerine domatesler ilave edilir. Aralarına yeşilbiber serpilir.
5-         Patlıcanla, in üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmamaları için, su tencerenin kenarından verilir. Orta har; i. etteki ateşte 20 dakika pişirilir.
Not: Fırın a pişirilirse daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder