Malzemeler:
• 200 gram kıyma
• 4 büyük patlıcan
(4-5 cm. kalınlıkta dilimlenmiş)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
(patlıcanı kızartmak için)
• 1 baş soğan
(ince dilimlenmiş)
• 2 çorba kaşığı margarin
• 4 domates (dilimlenmiş)
• 4 adet yeşilbiber (halka halka doğranmış)
• tuz, karabiber
• 1 su bardağı su
Yapılışı:
1- Bir tencereye yağ ve soğanlar konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma, tuz, karabiber İlave edilir. Hepsi birlikte tekrar kavrulur. I
2- Domatesler ilave edilerek sularını çekinceye kadar pişirilir.
3- Patlıcanlar tavada hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartılır. Yağı süzülerek düz bir tencere ve¬ya tepsiye alınır.
4- Kıyma, patlıcanların üzerine döşenir. Üzerlerine domatesler ilave edilir. Aralarına yeşilbiber serpilir.
5- Patlıcanla, in üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmamaları için, su tencerenin kenarından verilir. Orta har; i. etteki ateşte 20 dakika pişirilir.
Not: Fırın a pişirilirse daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder