1 Mart 2013 Cuma

Livornese Tarzı Levrek Tarifi


Livornese Tarzı Levrek
İşte size balığı renklendiren, yapımı kolay, lezzetli bir sos. Bu sos akşam  yemeğinden çok önce hazırlanıp, balık fırına verilmeden hemen önce eklenebilir. Sosu buzdolabında saklarsanız, fırına vermeden 30 dakika önce oda sıcaklığına gelebilmesi için dolaptan çıkarın. 2 kişilik servis hazırlamak için sos malzemelerinin yarısını kullanıp, daha küçük bir fırın kabı seçmeniz yeterli olacaktır.
-2 yemek kaşığı zeytinyağ, ayrıca fırın kabı için bir miktar daha
-Dört adet 200-225 gr’lık fileto levrek, derisi üzerinde
-Tuz ve taze çekilmiş karabiber
-1  küçük sarı soğan, çok ince doğranmış
-2 diş sarımsak, ezilmiş
-2 orta boy olgun domates, soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve küpler halinde doğranmış  (yaklaşık 1 su bardağı) ya da 1 su bardağı konserve domates, suyu süzülmüş, doğranmış
-1/4 su bardağı beyaz şarap
-8 adet etli siyah zeytin, çekirdeği alınmış, iri doğranmış
-1 yemek kaşığı kapari
-2 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
Hazırlanışı:
1. Fırın rafını orta kata alıp, 205 derecede ısıtın. Filetoları rahatça sığdırabileceğiniz bir fırın kabı seçin. Filetoların arasında ya da filetolarla fırın kabının kenarı arasında çok az mesafe olmalı. Fırın kabını yağlayın. Filetoları tuz ve karabiberle iyice baharatlandırın.
2. Orta boy bir tavada, orta ateşte, 2 yemek kaşığı yağı kızdırın. Soğan ve sarmısağı ekledikten sonra arada bir karıştırarak, soğanlar ölene kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Domatesi, şarabı, zeytinleri, kapariyi ve 1/2 su bardağı suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Sosu kısık ateşte 3 dakika daha kaynatmaya devam edin.Maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak ekleyin.
3. Hazırlanan sosu balığın üstüne ve kenarlarına dökün. Filetonun en kalın kısmı hafif matlaşana kadar, yaklaşık 12 dakika fırında pişirin. Servisinizi doğrudan fırın kabından yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder