MALZEME (2 KİŞİLİK)
6 PARÇA ŞİŞLİK BALIK ETİ (TRANÇA-LAOS-ORFOZ-KILIÇ)
4 ADET ORTA BOY KARİDES
2 ADET AYIKLANMIŞ ORTA BOY KALAMAR
2 ADET İRİ BOY MİDYE
3 BARDAK HAŞLANIP AYIKLANMIŞ DENİZ BÖRÜLCESİ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI KREM PEYNİR
1 KAHVE KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 ADET LİMON
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KALAMAR TERBİYE MALZEMESİ
1 ÇAYBARDAĞİ BİRA
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI YOĞURT
6 PARÇA ŞİŞLİK BALIK ETİ (TRANÇA-LAOS-ORFOZ-KILIÇ)
4 ADET ORTA BOY KARİDES
2 ADET AYIKLANMIŞ ORTA BOY KALAMAR
2 ADET İRİ BOY MİDYE
3 BARDAK HAŞLANIP AYIKLANMIŞ DENİZ BÖRÜLCESİ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI KREM PEYNİR
1 KAHVE KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 ADET LİMON
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KALAMAR TERBİYE MALZEMESİ
1 ÇAYBARDAĞİ BİRA
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI YOĞURT
ÖN HAZIRLIK
1. Kalamarın terbiye malzemelerini çukur bîr kap içine koyun. Kalamarları katıp karıştırın.
2. Şişlik balık etlerini tuzlayın. Bir şişte üç parça olacak şekilde dizip hazır edin.
3. Karideslerin kafalarını ve kuyruklarını koparmadan, kabuklarını ayıklayın.
PİŞİRME VE SERVİS
1. Kalamarları yanlarından kesip açın. Üzerlerine çaprazlamasına paralel çizgiler açın.
2. Kalamarları, balık şişleri, karidesleri ve midyeleri ızgarada üzerlerine ara sıra fırça İle zeytinyağı sürerek pişirin.
3. Izgarada pişirme işlemini sürdürürken kısık ile orta arası ateş üzerine oturttuğunuz bir tavada, krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin ve karışıma haşlanmış deniz börülcelerini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatıp üzerlerine limon suyu gezdirin.
4. Yemek tabaklarının ortalarına soslanmış deniz börülcelerini taksim edin. Üzerlerine birer balık şiş oturtun. Yanlara, karides kalamar ve midyeleri eşit miktarlarda yerleştirin.
1. Kalamarın terbiye malzemelerini çukur bîr kap içine koyun. Kalamarları katıp karıştırın.
2. Şişlik balık etlerini tuzlayın. Bir şişte üç parça olacak şekilde dizip hazır edin.
3. Karideslerin kafalarını ve kuyruklarını koparmadan, kabuklarını ayıklayın.
PİŞİRME VE SERVİS
1. Kalamarları yanlarından kesip açın. Üzerlerine çaprazlamasına paralel çizgiler açın.
2. Kalamarları, balık şişleri, karidesleri ve midyeleri ızgarada üzerlerine ara sıra fırça İle zeytinyağı sürerek pişirin.
3. Izgarada pişirme işlemini sürdürürken kısık ile orta arası ateş üzerine oturttuğunuz bir tavada, krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin ve karışıma haşlanmış deniz börülcelerini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatıp üzerlerine limon suyu gezdirin.
4. Yemek tabaklarının ortalarına soslanmış deniz börülcelerini taksim edin. Üzerlerine birer balık şiş oturtun. Yanlara, karides kalamar ve midyeleri eşit miktarlarda yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder