Değişik, bir o kadar da pratik ve lezzetli ve hem de sağlıklı lezzetler arayanlar için ıspanaklı kiş tarifi ile sizlerleyiz. Malzemelerinizi hazırlayın ve hemen ıspanaklı kişlerinizi hazırlayın. Sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti mutlaka paylaşın.
Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 125 gr. margarin veya tereyağ
- 1 yumurtanın sarısı
- tuz ve bir tutam şeker
- 1/2 çay bardağı kadar soğuk su
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini streçle kapatıp buzluğa atın.
İç Malzemeleri:
- 1 kg kuzu ıspanak
- 1 küçük kutu krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Üzeri için 4 dolu çorba kaşığı çam fıstığı
- tuz, karabiber ve kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkayın ve haşlayın. Haşlanan ıspanakların suyunu iyice süzün. Ispanaklar bir süre soğuduktan sonra içine kremayı, kara biberi, tuzu ve kırmızı biberi ilave edip hepsini harmanlayın. Uygun tart kalıbını hafifçe yağlayın ve karışımı kalıba dökmeden hemen önce, kaşar peynirini de ilave edip iyice karıştırın. Bu arada buzlukta bekleyen hamuru çıkarın ve tart kalıbından biraz daha büyük boyutta merdaneyle açın. Hamuru kalıba yerleştirin. Kenarın sarkan fazla hamur parçasını koparıp, içine yama yapın. 200 derece sıcaklığa ayarlı fırında hamuru hafifçe rengi dönene kadar pişirin. Bu aşamada ıspanaklı iç harcını içine döşeyin ve tekrar fırına verin. Kiş hamurunun kenarları iyice kızarana kadar pişirin ve ıspanaklı kişlerinizi servise hazırlayın.
Afiyet olsun…
nefis görünüyor
YanıtlaSilkişdaş olmuşuz bende de ıspanaklı kiş tarifi var:))))