Malzemeler
3 patates
2 havuç
Yarım kg kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
7-8 adet arpacık soğanı
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz
kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Yağlı kâğıt
2 havuç
Yarım kg kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
7-8 adet arpacık soğanı
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz
kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Yağlı kâğıt
Önce yağlı kâğıtları kişi sayısı kadar yaklaşık 20×20 santim çapında karelere kesip hazırlayın. Patatesin kabuğunu soyun, fındık büyüklüğünde doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Tencereye kuzu etini tereyağı ile birlikte koyun. Rengi esmerleşip hafifçe kabuk bağlayıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edip 3-4 dakika daha kavurmayı sürdürün. Sırasıyla havucu ve bezelyeyi katın 3-4 dakika daha çevirin. Kırmızıbiberi koyun, bir kez daha karıştırıp hemen patates, kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine 1-2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yemek suyunu tamamen çekip yağına kalıncaya kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmiş yemeği yağlı kâğıtlara paylaştırın. Kâğıdı dört tarafından kapatarak paket haline getirin. Bir fırın tepsisine paketlerin ek yerleri alta gelecek biçimde dizin. Kâğıtların üzerine su sürün. Kâğıtların üstü iyice yanıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.
kağıt kebabı kağıt kebabı tarifi kağıt kebabı nasıl yapılır kagıt kebap kağıt kebabı oktay usta kağıt kebabı tarifi oktay usta kagitkebabi kağıt kebabı yapılışı oktay usta yağlı kağıtta yaptığı balık oktay usta kağıt kebabı kuzu kağıt kebabı fırında mantarlı kagıt kebabı kait kebab tarifi kahat kebabının yapılışı balık kagıt sazan kebabı wwww oktayusta kağıt kebabı yaglı kagıt kebabı yağli kağittan çanak yufka kebabı tarifleri yufkalı kağıt kebabı tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder