1 Mart 2013 Cuma

Patates Püresi


GEREKLİ MALZEMELER
1 kilogram patates
3 yemek kaşığı tere yağ
1 bardak kaynar süt
1 demet kıyılmış maydanoz
3 tane ince doğranmış taze soğan
Tuz.
YAPILIŞI
* Patateslerin kabuğunu soyun ve dörde bölün suda iyice haslayın.
* Haslanmıs patatesleri püre makinasına atın veya süzgüye atarak geçirin.
* Püre haline getirdiğiniz patatesleri teflon tavaya koyun ve yağ, tuz ekleyerek hafif ateste kavurun.
* Sütü cezvede ısıtın ve ocaktaki patetesin içine ekleyin ve bir iki defa da karıstırın ve ocaktan indirin.
* Üzerine ince ince doğradığınız tazen doğanları, dereotu ve maydanozları serpin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder