MALZEME (4 KİŞİLİK)
1 ADET BÜTÜN TAVUK
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
6 ADET OLGUN DOMATES
1 ADET LİMON
5-6 ADET TANE KARABİBER
2 DAL ADAÇAYI
2 DAL BİBERİYE
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PULBİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 ADET BÜTÜN TAVUK
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
6 ADET OLGUN DOMATES
1 ADET LİMON
5-6 ADET TANE KARABİBER
2 DAL ADAÇAYI
2 DAL BİBERİYE
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PULBİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
HAZİRLAMA
1. Domatesleri yıkayıp blendırdan geçirin. Kenarlı küçüh bir tepsiye tülbent yayın. Ezilmiş domatesleri tülbente koyun. Tülbent! toplayarak tepsinin üstüne asın. Süzülen domates sularını tepside toplayın. Kullanmak üzere hazır edin. Tülbentte kalan domates posasını tuzlayıp başka bir yemekte kullanın.
2. Tavuğu porsîyonluk dört parçaya bölün.
3. Kulaklı tencereyi orta ateşte kızdırın. Zeytinyağını koyup kızgın yağda tavuk etlerini altüst ederek nar gibi pişirip çıkartın. Kalan yağda piyaz şeklinde ince doğranmış soğanı ve sarmısak dişlerini karıştırarak kavurun ve bir buçuk bardak süzülmüş domates suyunur biberleri, kızarmış tavukları ve tuzu koyun. Birkaç taşım kaynatmadan sonra ocağın altını kısın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık bir saat pişmeye bırakın.
4. Tavukların pişmesine yakın, limon suyunu, kibrit çöpü gibi doğranmış üç-beş parça limon kabuğunu, biberiyeyi ve adaçayını katın. Birkaç dakika daha pişirmeyi sürdürün.
5. Tavukları servis kabına alıp sıcak sıcak sofraya getirin.
1. Domatesleri yıkayıp blendırdan geçirin. Kenarlı küçüh bir tepsiye tülbent yayın. Ezilmiş domatesleri tülbente koyun. Tülbent! toplayarak tepsinin üstüne asın. Süzülen domates sularını tepside toplayın. Kullanmak üzere hazır edin. Tülbentte kalan domates posasını tuzlayıp başka bir yemekte kullanın.
2. Tavuğu porsîyonluk dört parçaya bölün.
3. Kulaklı tencereyi orta ateşte kızdırın. Zeytinyağını koyup kızgın yağda tavuk etlerini altüst ederek nar gibi pişirip çıkartın. Kalan yağda piyaz şeklinde ince doğranmış soğanı ve sarmısak dişlerini karıştırarak kavurun ve bir buçuk bardak süzülmüş domates suyunur biberleri, kızarmış tavukları ve tuzu koyun. Birkaç taşım kaynatmadan sonra ocağın altını kısın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık bir saat pişmeye bırakın.
4. Tavukların pişmesine yakın, limon suyunu, kibrit çöpü gibi doğranmış üç-beş parça limon kabuğunu, biberiyeyi ve adaçayını katın. Birkaç dakika daha pişirmeyi sürdürün.
5. Tavukları servis kabına alıp sıcak sıcak sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder