Çok faydalı bir sebze olan karnabaharı genellikle ağır yağlar içinde kızartarak tüketip, sağlıksız hale getirebiliyoruz. Oysa buradaki tarif ile artık bu sebzeyi olduğu gibi çok sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiz. Hem de çok şık ve kolay bir tarif elde etmiş olacağız.
Gerekli Malzemeler:
- Yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış 1 adet orta boy karnabahar
- Kabuklarıyla dilimlenmiş 1 adet limon
- Yıkanmış, kabukları soyulup halka halka dilimlenmiş 2 havuç
- Doğranmış 2 kırmızı biber
- Doğranmış 2 yeşil biber
- Doğranmış 4-5 dal taze soğan
- Doğranmış 3-4 kornişon turşu
- 1/2 demet dereotu ince kıyılmış
- 1/2 demet maydanoz ince kıyılmış
- Konserve mısır
Sosu İçin:
- 1,5 limonun suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Karnabahar çiçeklerini, kabuklu limon dilimleri ile beraber, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları da hafif diri kalacak şekilde aynı suya atarak haşlayın.
Malzemelerin sularını süsün ve karnabaharları daha minik parçalara ayırın. Haşlanmış karnabahar, havuç ve diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabı içerisinde harmanlayın. Salata sosunu ve tuzunu da ekleyin. Nefis karnabahar salatanız servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder