2 Mart 2013 Cumartesi

Manisa Kebabı


Malzeme:
500 gr. tavuk kuşbaşı
2 adet havuç
2 adet patates
200 gr. bezelye
2 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz
Kekik
Krep İçin: 3/4 bardak un
1 yumurta
1,5 bardak süt
1 dal maydanoz
1 dal dereotu
Tuz
Manisa Kebabı
Biraz sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Tavuk eti ve ince dilimlenmiş havuç ilave edilip kavurmaya devam edilir. Üzerine 4 bardak su, bezelye, küp doğranmış patates ve sarmısak konulup 30 dakika pişirilir. Suyu iyice çektirilip kekik ilave edilir. Un, yumurta, süt, tuz ve incecik doğranmış dereotu ve maydanoz ayrı bir kapta iyice karıştırı­lır. Teflon bir tavada hazırlanan krep hamurundan birer kep­çe alınıp önlü arkalı pişirilir. Çukur bir kâsenin içine oturtu­lan kreplerin içine hazırlanan tavuk etlerinden konulur, boh­ça gibi katlanıp ters çevrilerek fırın tepsisine alınır. Üzerine yuvarlak domates dilimleri konulup 15 dakika fırınlanır.
manisa kebabı manisa kebabı tarifi oktay usta oktay usta manisa köftesi oktay usta manisa kebabı manisa kebabı tarifi tavuktan manisa manisa kebabı tarifi manisa kebabı oktay usta manisa kebabı nasıl yapılır oktay usta yoğurtlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder