27 Şubat 2013 Çarşamba

Tereyağlı Patates Püresi

Malzemeler 
( 6 Kişilik )

4 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
1 tutam maydanoz








Hazırlanışı
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, birkaç parçaya bölüp 2 su bardağı suyla tencereye alın. Tuzunu ekleyerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dk kaynatın. Fazla suyunu süzdüğünüz patateslere sıcak sütü ve tereyağını ilave ederek çırpma teli veya mikserle birkaç dakika karıştırıp püre haline getirin. Servis tabağına aldığınız püreyi, maydanoz ve karabiberle süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder