25 Şubat 2013 Pazartesi

Portakallı Kereviz


Malzemeler

1 kg kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Çeyrek limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı

Tüm sebzeleri soyup küp küp doğradıktan sonra geniş bir tencereye sırasıyla soğanları, havuçları, patates ve kerevizleri üst üste yerleştirin. 1 su bardağı su, yarımşar çay bardağı ayçiçek, zeytinyağı, 1 adet portakalın suyu ve çeyrek limon suyunu sebzelerin üzerinde gezdirerek ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra orta ateşte 30 dakika pişirin. Dilerseniz yemeğinize kereviz yapraklarından da az miktarda doğrayıp, ekleyebilirsiniz. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder