26 Şubat 2013 Salı

Havuçlu Bezelyeli Pirinç Pilavı



Malzemeler

2 bardak pirinç
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz




Hazırlanışı
Havucu soyup, küçük küçük doğrayın. Teflon bir tencerede ayçiçek yağı, tereyağı ile havuç ve bezelyeyi 2 dakika kavurun. Önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuzunu ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın ve kapağı kapatın. Pişince ocağı söndürün ve kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirip, 10 dakika dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder