25 Şubat 2013 Pazartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı



Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber ve kırmızı biber

Hazırlanışı
Soğan ile biberleri küçük küçük doğrayıp, ayçiçek yağı ve tereyağıyla 4-5 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı salça ve soyup doğradığınız domatesleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. 2 su bardağı yıkanmış bulguru ilave ederek birkaç kez karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve 4 bardak su ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte 30-40 dakika pişirin. Kısa bir süre dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder