27 Şubat 2013 Çarşamba

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı

Malzemeler


300 gr dana kuşbaşı 
400 gr mantar
100 gr kaşar peyniri
1 adet soğan
1 kaşık tereyağı
2 kaşık ayçiçek yağı
1 çaybardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı


Tereyağı ile ayçiçek yağını bir tavada kızdırıp kuşbaşı eti ekleyin ve 10 dk kadar kavurun. Soğanı doğrayarak kuşbaşına ilave ettikten sonra birkaç kez karıştırarak kapağı kapatın.Mantarları iri parçalar halinde doğrayıp tavaya ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biberi de ilave edin ve yüksek ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.Son olarak 1 çay bardağı sütü ekleyerek bir iki dk kaynatın. Hazırladığınız yemeği orta boy bir güveç veya fırın kabına alıp 200 derecelik fırında 15 dk pişirin. Fırından alıp, üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve tekrar fırına sürün. 5-10 dk sonra çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder